top of page

RUIMTE AKOESTIEK

Akoestiek is één van de aspecten die het comfort van een ruimte bepalen. Tegenwoordig worden veel harde en gladde materialen gebruikt voor de afwerking van vloeren, wanden en plafonds. Een moderne, strakke inrichting is een lust voor het oog, maar niet voor het oor. Door galm en reflecties in de ruimte ontstaat een hinderlijke nagalmtijd en slechte spraakverstaanbaar. In een werk- of leeromgeving leidt dit tot vermoeidheid, concentratieproblemen of stress. Ook openbare gebouwen met een slecht akoestisch klimaat worden door veel mensen als storend ervaren.

✓ Kantoren en vergaderkamers

✓ Openbare ruimten

✓ Scholen en kinderdagverblijven

✓ Leslokalen

✓ Studio's en muziekruimten

✓ Winkels en horecaruimten

✓ Ziekenhuizen en praktijkruimten

✓ Sporthallen en gymzalen

✓ Kerken

✓ Culturele gebouwen

OPLOSSINGEN

Ons uitgebreide aanbod aan geluidsabsorberende materialen is zowel afgestemd op de industriële als de bouwkundige markt. De absorberende schuimen en akoestische panelen van Acoustair bieden oplossingen voor bestaande én nieuwbouw situaties, waarin verbetering van het akoestische comfort noodzakelijk of wenselijk is.

SOUNDSORBA PRODUCTEN

Acoustair is de exclusieve dealer van SOUNDSORBA producten in Nederland. SOUNDSORBA is een vooraanstaande producent van akoestische panelen voor verschillende toepassingen. De stijlvolle materialen bieden high-end oplossingen voor een aantrekkelijke prijs.

 

Wilt u weten wat de meest geschikte oplossing is voor uw situatie? Bel ons vrijblijvend of stuur het contact formulier in.

WALLSORBA/CLOUDSORBA

Wallsorba akoestische panelen zijn breed inzetbaar. De panelen kunnen als losse elementen worden aangebracht en ook als volledige wanddelen worden opgebouwd. Als Cloudsorba zijn de panelen toepasbaar voor plafonds. Met Wallsorba en Cloudsorba verandert u een kille, galmende ruimte in een warmere, stille werkomgeving. Panelen zijn leverbaar in verschillende vormen en vele kleuren. Kortom, een decoratieve oplossing voor uw geluidsprobleem!

Productinformatie Wallsorba

Productinformatie Cloudsorba

QUIETSORBA/ECHOSORBA

Akoestische wand- en plafondpanelen met een uitstekende geluidsabsorptie én een neutrale afwerking. Echosorba wordt éénzijdig gespoten en Quietsorba wordt rondom afgewerkt met een akoestisch open structuurcoating. De elementen worden verlijmd of afgehangen aan wanden en plafonds. Met banen of eilanden creëert u een strakke afwerking én een prettige akoestiek in de ruimte!

Productinformatie Quietsorba

Productinformatie Echosorba

FOTOSORBA

Fotosorba akoestische panelen combineren geluidsabsorptie met een persoonlijke tint: de foto's op de panelen levert u zelf aan óf u kiest uit de uitgebreide collectie met prachtige beelden van Shutterstock. De panelen worden afgewerkt met een 100% polyester doek. Dit is akoestisch transparant én zorgt voor een hoge printkwaliteit. Creëer de sfeer die u zelf wenst voor uw situatie! 

Productinformatie Fotosorba

BUBBLESORBA

Met Bubblesorba design elementen verbetert u op een stijlvolle, persoonlijke manier de akoestiek van een ruimte. De panelen hebben speelse vormen en zijn eindeloos te combineren met de frisse kleuren. Naast de losse elementen kunt u kiezen uit een aantal standaardcombinaties met diverse vormen. Zelf creatieve patronen maken is natuurlijk ook mogelijk!

Productinformatie Bubblesorba

WOODSORBA

Woodsorba: robuuste houten wandpanelen waarmee de ruimte wordt aangekleed en tegelijkertijd de galm vermindert. De 18 mm dikke MDF platen met ronde- en sleufperforaties zijn voorzien van echt houtfineer of een laag met een geprinte houtstructuur. Hiermee geeft u de ruimte een natuurlijke sfeer én akoestisch comfort!

Productinformatie Woodsorba

TOUGHSORBA

Toughsorba akoestische panelen zijn gemaakt van houtvezels, afkomstig uit 100% duurzame bronnen. Deze panelen zijn geschikt voor zowel wanden als plafonds en door de sterkte tevens balbestendig. De eigenschappen en vele kleuropties maakt het product inzetbaar voor grotere openbare ruimten, waar een goede akoestiek gewenst is.

Productinformatie Toughsorba

SCHUIMPRODUCTEN

Acoustair heeft een breed aanbod van geluidsabsorberende schuimen. De schuimen worden gebruikt om galm en reflecties tegen te gaan in niet-openbare ruimten. Vaak zijn dit technische toepassingen zoals een omkasting of behuizing rondom een machines en apparaten. Ook worden de schuimen toegepast in technische ruimten, machinekamers en muziekstudio's.

Productinformatie schuimen

bottom of page