top of page

DOORDACHT ADVIES

Geluidsoverlast in een kantooromgeving leidt direct tot verlaagde concentratie en productiviteit. In veel gevallen zorgt dat voor stress, slaapproblemen en uiteindelijk een hoger ziekteverzuim Reden genoeg voor CEO Marc van Helden van digital agency Redhotminute om samen met Acoustair één van de kantoorpanden kritisch onder de loep te nemen. Een uitdaging, want het betrof een oud herenhuis uit 1882.

Fotografie RedHotMinute-6-min.jpg

AKOESTISCHE METINGEN

Acoustair startte met verschillende metingen in de kantoorruimtes en de lunch- en vergaderzalen. Daarbij werden diverse akoestische parameters vastgesteld, waaronder de nagalmtijd. Dit is de tijd die het duurt voordat het geluid in 60 dB in sterkte is afgenomen. Vanaf dat moment is het geluid niet meer hoorbaar. Over het algemeen geldt: hoe korter de nagalmtijd, hoe beter de geluidskwaliteit en spraakverstaanbaarheid.

PROFESSIONEEL BEGINTRAJECT

Van Helden was onder de indruk van het begintraject. "Dit getuigde van professionaliteit en een brede kennis van zaken. Pas nadat alles nauwkeurig was gemeten en alle opties waren doorgesproken, werd er begonnen met de uitvoering. Het advies dat Acoustair gaf, was tot in detail doordacht." De uiteindelijke oplossing voor het verbeteren van het werkcomfort in het kantoorpand bestond uit het plaatsen van vrij hangende plafondpanelen met dempvermogen aan beide kanten. Van Helden: "Een oplossing die niet alleen akoestisch, maar ook esthetisch gezien goed aansloot."

Fotografie RedHotMinute-8-min.jpg

REDHOTMINUTE

bottom of page